سورنا بورس نتایج رسیدگی به سانحه سانچی اعلام می‌شود - سورنا بورس

۲۴ دیماه سال گذشته نفتکش ایرانی سانچی در آب‌های دریای شرقی چین و در مسیر حرکت به سمت کره‌جنوبی با کشتی کریستال هنگ‌کنگی برخورد کرد.

به گزارش سورنا بورس، در این سانحه ۳۲ خدمه ایرانی و خارجی نفتکش سانچی جان خود را از دست دادند. مطابق گزارش حدود سه هفته بعد مرکز پژوهش‌های مجلس حدود ۱۱۰ میلیون دلار خسارت بر جای گذاشت.

این مرکز با استناد به برخی اطلاعات میدانی اختلال در سیستم ناوبری و راداری دو شناور یا یکی از شناورها و از کار افتادن سیستم AIS و عدم واکنش درست از طرف دو یا یکی از شناورها را دو سناریو اصلی سانحه سانچی اعلام کرد.

در بخشی از این گزارش آمده است؛ «کشتی سی.اف کریستال با قسمت جلوی خود که مستحکم‌ترین بخش آن به حساب می‌آید و دیواره‌های عمودی که بالاترین مقاومت را در تصادمات دارد، با نفتکش سانچی برخورد کرده است.

این وضعیت حکایت از آن دارد که احتمالا تلاش کرده با جلوی کشتی به نفتکش برخورد کند تا میزان آسیب وارده به خود را به حداقل برساند. در صورتیکه اگرهر دو کشتی تلاش می‌کردند تا با کمترین زاویه به هم برخورد کنند، هرگز این اتفاق رخ نمی‌داد و نهایتاً دیوارهای دو کشتی فرو می‌رفت.

با توجه به اینکه نفتکش‌ها دو جداره هستند و بعد از دیواره اولیه، لایه‌های محافظتی وجود دارد و بعد از آن محفظه اصلی است؛ در این حادثه، شدت ضربه وارد شده بسیار بالا بوده، تا جاییکه لایه‌های محافظتی را از بین برده و به محفظه اصلی بار که حاوی ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی بوده برخورد کرد و گاز قابل اشتعال بلافاصله نشت کرده است.

یکی از احتمالاتی که می‌تواند دلیل عدم واکنش به موقع باشد، دیده نشدن کشتی توسط یکی یا هر دو کشتی باشد. با توجه به اینکه دریای چین شرقی مملو از ترافیک کشتی‌ها بالاخص کشتی‌های ماهیگیری است، دریانوردی در این منطقه مشکل است.

حال اینکه کشتی‌های ماهیگیری برای دیده شدن توسط کشتی‌های بزرگ از چراغ‌های پرنور و بزرگ استفاده کرده و کشتی‌های بزرگ مطابق قانون از چراغ‌های در جلو و پشت و چراغه‌ای سبز و قرمز در دو طرف چپ و راست استفاده می‌کنند که از ۳ تا ۶ مایلی در صورتیکه وضعیت دید مناسب باشد، قابل رویت است.

این احتمال وجود دارد که در حادثه سانچی چراغ‌های کشتی در بین چراغ‌های بزرگ کشتی‌های ماهیگیری توسط یکی یا هر دو کشتی رؤیت نشده و واکنشی به موقعی برای جلوگیری از تصادم انجام نگرفته باشد.»

۲۹ فروردین امسال معاون وزیر راه و شهرسازی درباره ساحه سانچی گفته بود: اول اردیبهشت امسال کمیته کشورهای ذی‌نفع در شانگهای چین جلسه سوم برگزار می‌کنند و در نهایت تا اواخر اردیبهشت ماه گزارش نهایی علل و عوامل بروز این سانحه اعلام می‌شود.

قرار است تا ساعاتی دیگر مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی حدود ۱۵ روز زودتر نتایج رسیدگی به سانحه نفتکش سانچی و کشتی فله بر کریستال را تشریح کند.

با توجه به گزارش سه ماه پیش مرکز پژوهش‌های مجلس و مد نطر قرار دادن این مسئله که کشتی‌ها حدود یک ساعت قبل از برخورد از تصادم مطلع می‌شوند، احتمالا مقصر بودن دو کشتی در سانحه تصادم مرگبار از سوی محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام خواهد شد.

 

منبع: تسنیم

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 276 views بار دسته بندی : انرژی و کالا تاريخ : 12 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.