سورنا بورس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا رقیب شل و توتال در مطالعات آزادگان شد - سورنا بورس

قرار بود هفته گذشته تفاهم نامه ای در قالب MOU بین وزارت نفت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) به منظور مطالعات میدان آزادگان به امضا برسد اما به دلیل مأموریت وزیر نفت به روزهای آتی موکول شد و قرار است در آینده ای نزدیک این تفاهم نامه به امضا برسد.

حدود ۴ ماه پیش تفاهم نامه مطالعات میدان نفتی آزادگان بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توتال فرانسه به امضا رسید. چند روز پیش نیز تفاهم نامه دیگری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت شل انگلیس برای مطالعات این میدان امضا شد.

به گفته «غلامرضا منوچهری» معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران، هدف از امضای تفاهم نامه با چند شرکت برای مطالعات آزادگان، به دست آمدن بهترین مسیر برای توسعه این میدان است و به عبارتی، این شرکت ها در رقابت با یکدیگر برای ارائه بهترین برنامه توسعه ای در قالب Pre MDP به شرکت ملی نفت ایران هستند.

امروز «سردار عبادالله عبدالهی» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) از امضای تفاهم نامه این قرارگاه با وزارت نفت برای مطالعات این میدان خبر داد. به گفته وی، قرار بود هفته گذشته این تفاهم نامه در قالب MOU بین وزارت نفت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) به امضا برسد اما به دلیل مأموریت وزیر نفت به روزهای آتی موکول شد و قرار است در آینده ای نزدیک این تفهم نامه به امضا برسد.

در غرب ایران در مجاورت مرز ایران و عراق، یک مخزن نفتی واقع شده که از نظر حجم ذخایر درجای نفت یکی از بزرگترین میادین نفتی جهان است. این میدان در خاک ایران با نام “آزادگان” و در خاک عراق با نام “مجنون” شناخته می شود.

میدان آزادگان در ایران در دو بخش و با دو نام در حال توسعه است. میدان “آزادگان شمالی” که ایران به تازگی با اجرای تولید زودهنگام فاز اول حدود ۲۰ هزار بشکه در روز از این میدان برداشت نفت دارد، اما تولید ۷۵ هزار بشکه ای آن در مراحل نهایی است. میدان “آزادگان جنوبی” که بخش دیگری از این میدان مشترک نفتی است و در حال حاضر ۵۰ هزار بشکه در روز از این میدان، نفت برداشت می شود. برنامه ریزی شده با تکمیل حفاری ها، ۶۰ هزار بشکه در روز به برداشت نفت این میدان افزوده شود.

در سمت عراق اما اوضاع متفاوت است. این کشور در سال ۲۰۱۰ برای توسعه میدان مجنون با کنسرسیومی با حضور شرکت شل، پتروناس و شرکت نفت عراق، قراردادی ۲۰ ساله برای توسعه میدان مجنون به امضا رساند و قرار شد این کنسرسیوم تولید از این میدان را به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برساند.

این کنسرسیوم ابتدا تولید از این میدان نفتی را به ۱۷۵ هزار بشکه در روز رساند و از سال ۲۰۱۳ تاکنون با تولید ۲۱۰ هزار بشکه در روز در برداشت نفت از این مخزن مشترک پیشتاز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عراق از ۸ آوریل ۲۰۱۴ صادرات مستقیم نفت میدان مجنون را آغاز کرده است. عراقی ها میزان نفت درجای این میدان را ۲۵ میلیارد بشکه و ایران میزان نفت درجای این میدان را در بخش ازادگان شمالی ۵٫۶ میلیارد بشکه و در بخش آزادگان جنوبی ۲۵٫۶ میلیارد بشکه برآورد کرده است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 287 views بار دسته بندی : انرژی و کالا تاريخ : 25 آگوست 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها