سورنا بورس تعهد ایران برای پرداخت پاداش به توتال - سورنا بورس

مدیرعامل نفت و گاز پارس گفت: برای تولید هر هزار فوت مکعب گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی پاداشی برای توتال در نظر گرفته شده که رقم آنرا اعلام نمی کنیم اما به طور مثال برای قراردادهای اینچنینی مثلا ۴۰ سنت در هر هزار فوت مکعب پاداش در نظر گرفته می شود.

به گزارش تسنیم، «محمد مشکین فام» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس صبح امروز در نشستی خبری اظهار داشت: توسعه میدان گازی پارس جنوبی رو به اتمام است اما میدان گازی پارس شمالی که میدانی مشترک نیست، در اولویت توسعه شرکت ملی نفت ایران قرار نگرفته است.

وی افزود: در خصوص میدان گازی فرزاد B که میدانی مشترک با عربستان است، با هندی ها در حال مذاکره هستیم، پیش از این پیشنهاد مالی آنها ارائه شد اما ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم و همچنان مذاکرات ادامه دارد.

مشکین فام در خصوص اینکه چه زمانی امضای قرارداد این میدان با هندی ها نهایی می شود، گفت: تا پایان سال جاری تعیین تکلیف خواهد شد که توسعه میدان گازی فرزاد B با شرکت های هندی به امضای قرارداد می رسد یا خیر.

وی ادامه داد: در خصوص فرزاد A نیز که میدان گازی مشترک با عربستان است، مذاکراتی با چند شرکت خارجی داشته ایم اما هنوز این مذاکرات به نتیجه ای نرسیده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در خصوص میزان تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی گفت: در سال ۹۲ تولید روزانه گاز ایران از پارس جنوبی ۲۸۵ میلیون مترمکعب در روز از ۱۰ فاز بود که صبح امروز با تولید ۵۰۰ میلیون مترمکعب رکورد تاریخ تولید گاز ایران از این میدان شکست.

وی افزود: طی دو سه روز آینده با به مدار بهره برداری آمدن سکوی فاز ۲۱ میزان تولید گاز از این میدان به ۵۱۵ میلیون مترمکعب می رسد و تا پایان سال ۹۵ میزان تولید گاز ما به رقم ۵۵۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

مشکین فام با بیان اینکه ظرفیت تولید گاز در سمت قطر ۲۱ میلیارد فوت مکعب است که قریب به حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز می شود، گفت: در سال ۹۶ با بهره برداری از فازهای جدید، میزان تولید گاز ایران از پارس جنوبی به ظرفیت تولید قطر خواهد رسید.

وی ادامه داد: در طول سال ۹۵ با افزایش تولید ۱۴۰ میلیون مترمکعب تولید گاز تا پایان سال رکورد جدیدی در افزایش ظرفیت تولید گاز کشور به ثبت می رسد که تا امروز از مجموع این ۱۴۰ میلیون مترمکعب، ۹۵ میلیون مترمکعب افزایش تولید محقق شده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس مجموع بودجه مصوب پارس جنوبی را ۹۱ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: تا امروز ۶۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در پارس جنوبی هزینه شده و تا پایان توسعه میدان گازی پارس جنوبی، ۲۱ میلیارد دلار دیگر باید هزینه شود که این ۲۱ میلیارد دلار ظرف یکی دو سال آینده هزینه می شود.

وی افزود: از ابتدای بهره برداری از پارس جنوبی تا پایان سال ۹۴ در مجموع ۸۷۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از این میدان توسط ایران برداشت شده که مجموع درآمد ۳۷۸ میلیارد دلاری برای کشور به دنبال داشته است.

مشکین فام در خصوص مجموع ذخایر درجای میدان مشترک پارس جنوبی اذعان داشت: در مجموع ۱۴ تریلیون مترمکعب ذخیره گاز و ۱۸ میلیارد بشکه ذخیره میعانات گازی در این مخزن مشترک است و از مجموع ۹۷۰۰ کیلومترمربع مساحت این میدان گازی، ۳۷۰۰ کیلومتر مربع ان در آبهای ایران است.

وی ادامه داد: پیش بینی شده است که تمامی طرح های توسعه ای پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ تا پایان سال ۹۶ تکمیل خواهد شد و با تکمیل توسعه پارس جنوبی روزانه ۲۷۲ میلیون دلار و سالانه ۹۰ میلیارد دلار ارزش محصولات تولیدی این میدان مشترک برای ایران است.

این مقام مسئول از تغییر برنامه های توسعه فازهای ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ با ترک پروژه ها از سوی شل و توتال در زمان تحریم ها خبر داد و گفت: قرار بود فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ برای تبدیل گاز به LNG اختصاص یابند اما با رفتن شل و توتال که قرار بود این پروژه ها را اجرایی کنند، برنامه توسعه انها تغییر کرد و مثل دیگر فازهای پارس جنوبی با احداث پالایشگاه گازی در خشکی، گاز آنها شیرین سازی خواهد شد و به شبکه سراسری تزریق می شود.

مشکین فام با بیان اینکه “بحث افت فشار در میدان گازی پارس جنوبی طبیعی است” گفت: از قبل پیش بینی می کردیم که با افت فشار مواجه شویم، در فاز ۱۲ در سکوی ۱۲C بیش از آنچه تصور می شد با افت فشار مواجه شدیم و از مجموع ظرفیت یک میلیارد فوت مکعبی این سکو فقط یک سوم آن تولید می شود و سکوی ۱۲D که قرار بود زمانی در نقطه ای مشخص شده نصب شود، با تغییر مکانی مواجه شده و قرار است در نقطه دیگری در اینده این سکو با حفر ۹ حلقه چاه نصب شود و گاز تولیدی از نقطه مورد نظر در فاز ۱۲ به سکوی ۱۲C منتقل شده و بعد به خشکی انتقال یابد.

وی افزود: با کنسرسیومی به رهبری توتال موافقنامه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی امضا شده که پیش بینی می شود ظرف چندماه آینده این موافقتنامه به قرارداد برسد.

این مقام مسئول با بیان اینکه “توتال اقدام به طراحی و ساخت سکوی افزایش فشار برای فاز ۱۱ خواهد کرد، گفت: برای تولید هر هزار فوت مکعب گاز از این فاز، پاداشی برای توتال در نظر گرفته شده که رقم آنرا اعلام نمی کنیم اما به طور مثال برای قراردادهای اینچنینی برای میادین گازی برای تولید هر هزار فوت مکعب مثلا ۴۰ سنت پاداش در نظر گرفته می شود که البته این پاداش ربطی به افزایش تولید ندارد.

وی ادامه داد: این پاداش در قراردادهای نفتی به ازای تولید هر بشکه نفت محسوب می شود اما برای رسیدن به رقم مناسبی از پاداش در قرارداد فاز ۱۱ مسائل مختلفی چون میزان سرمایه گذاری پیمانکار، نرخ بازگشت سرمایه، میزان تولید و میزان نگهداشت تولید در نظر گرفته می شود، پس توتال هر چه تولید بیشتری از این فاز داشته باشد بیشتر عایدات نصیبش می شود.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 252 views بار دسته بندی : انرژی و کالا تاريخ : 26 آگوست 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.