سورنا بورس رقابت‌پذیری کردن قیمت‌ها در بورس‌ کالا صفر است - سورنا بورس

با بررسی نقدها و انتقادهای مطرح در زمینه عملکرد بورس کالا به مواردی اینچنین برمی خورید: بورس کالا در عوض تمرکز بر یک بازار محصول و توسعه آن دائما به دنبال کشف بازارهای جدید بدون مطالعه است.

به گزارش سورنا بورس، فعالان و دلسوزانی که این سوال را مطرح می‌کنند برای ادعای خود به راه‌اندازی بازار آتی کنجاله سویا اشاره می‌کنند که هیچ وقت مورد استقبال کشاورزان قرار نگرفت.

فعالان بازار سکه نیز، بازار آتی سکه بورس کالا را متهم به برهم زدن بازار سکه می‌کنند که همواره با بی‌توجهی بانک مرکزی روبرو بوده است.

اخیرا بورس کالا اقدام به راه اندازی بازار آتی زعفران کرده است و اکنون این سوال در ذهن فعالان پررنگ تر شده است که آیا واقعا ایجاد بازارهای جدید بدون مطالعه سنجی کمکی به کشاورز می‌کند یا خیر؟

در همین زمینه عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است بورس کالا متاثر از سایر مسائل اقتصادی امروز است و بر این اساس نمی‌توان بورس کالا را متفاوت با سایر بخش های اقتصادی و نزدیک به استاندارهای حاکم در دنیا تعریف کرد.

مجیدرضا حریری تاکید کرد اصولا اقتصادی که شفاف نیست، با مسائل ریز و درشتی از قاچاق کالا تا فساد، مواجه است.

حریری تاکید کرد: در اقتصاد ما فساد وجود دارد و مدیریت بر اساس صلاحیت‌های حرفه‌ای یا تمایل سرمایه‌گذاران شکل نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: بورس تحت نظارت و مدیریت دولت است حالا به هر طریقی اسم آن را عوض کنند و هیات مدیره‌ای را در آن به کار بگمارند و مدیران مختلفی نیز داشته باشد ولی سرانجام همه سرنخ‌ها به دولت ختم می‌شود و رشته امور در دست دولت است.

حریری تاکید کرد: نتیجه بورس دولتی همین وضعیتی است که شاهد هستیم، مدیر بورس برای اینکه در مسند قدرت و مدیریت باقی بماند، در عوض اقدامات اصولی به امور نمایشی و در عوض فعالیت واقعی به پیش فعالی رو می‌آورد و در نتیجه شاهد هستیم که بورس کالای ما یک روز اتومبیل سراتو می‌فروشد، یک روز زعفران، روزی پسته و یک روز هم کنجاله سویا و البته همه اینها در حرف انجام می‌شود ولی در عمل تاثیر آن در رقابت‌پذیر کردن قیمت‌ها به شدت اندک و نزدیک به صفر است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: ذینفعان این بورس به طور مثال در صنعت فولاد همواره از بورس کالا گلایه‌مندند و شاهد هستیم که صنایع پایین دست پتروشیمی نیز همیشه از اتفاقاتی رخ داده در بورس برای کشف قیمت و همچنین میزان خرید گله مندند و آن را واقعی نمی‌دانند.

حریری در بخش پایانی سخنان خود گفت: از سوی دیگر شما روزنامه‌های مختلف را ورق بزنید، یک صفحه رپرتاژ آگهی از بورس کالا را می بینید و به نظر نمی‌آید که اگر سازمانی کار خود را درست و اصولی انجام دهد، به این سطح از رپرتاژ آگهی نیاز داشته باشد.

 

منبع: بورس‌نیوز

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 63 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 19 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.